Årets Musikhjälpen-tema "Barn är inte till salu" berör.

– Det finns här hemma i Sverige också, barn som utnyttjas, säger Petros Avrimidis som är en av programledarna för det lokala Musikhjälpen i Gislaved.

Tillsammans med Agnes Björkman och Benji Benjaminsson programleder han Musikhjälpen i Tummetott på Köpmangatan under 125 timmar från i lördags till torsdag kväll. När VN besöker dem har de sänt ungefär halva tiden, omkring 60 timmar. Kvällen innan fick de besök som underhöll med sång och musik.

– Bröderna Kabell från Unnaryd var här och spelade i flera timmar. De spelade bland annat en egen låt, Själv under solen heter den, som passade så bra till temat. Det var svårt att hålla tårarna tillbaka då. Jag hade suttit och bitit mig i läppen för att inte börja gråta länge när vi gjorde intervjuer tidigare under dagen och sedan kom detta, berättar Petros Avramidis.

Annons

Hur gör ni för att prata om ett sådant svårt ämne som barnhandeln?

– Det finns inga genvägar. Det handlar om att våga prata om det helt enkelt.

Hur går det med insamlingen?

– Det går bra. Vi har samlat in mycket mer pengar än vi hade vid den här tiden förra året, säger Agnes Björkman som nyss har stigit upp från sängen bakom skynket i den omkring 25 kvadratmeter stora "buren".

Under de 125 timmarna som de sänder Musikhjälpen hinner det hända mycket inne i studion. Allt från besök av förskolebarn till att kunniga inom årets tema kommer och gästar studion.

– Cristel Martyn och Monica Hellström var här och berättade om barnhandeln och gav information. Monica hade varit i Nepal och Uganda och sett situationen för barn där. Det var väldigt bra att hon berättade om det. Barnhandel görs ju på så många olika sätt. Allt ifrån att barn säljs som slavar, till soldater, för att utföra kriminella handlingar och till barnsexhandeln. Barn säljs både som produkt och som tjänst, säger Agnes Björkman och Petros Avramidis.