Division 4 västra är mycket intressant den här säsongen med flera lokala lag. Under helgen började serien och samtliga lokala lag fick en riktigt bra start på säsongen.

Gislaveds IS vann med 5–0 (0–0) över Vrigstad, en match som spelades på konstgräs i Sävsjö. Efter en mållös första halvlek så lossnade det ordentligt efter paus för Gislaved.

– Första halvlek är vi inte så nöjda med men den andra var desto bättre. Vi kunde har gjort fler mål men samtidigt var Vrigstad inget dåligt lag och de kan säkert ställa till det för en del lag under säsongen, säger Gislaveds tränare Aleksandar Konyanovski.

– Skönt att starta säsongen med en seger, det var det viktigaste. Men trots segern så har vi en del att jobba på, fortsätter Konyanovski, som ger extra beröm till tvåmålsskytten Admir Dadic.

Bernardo Hernandez Arias, Robert Dojcinovski och David Poropat gjorde övriga Gislavedsmål.

Anderstorps IF vann med 2–0 (2–0) över Ljungby på bortaplan sedan Eldin Becirovic och Zoran Sredojevic gjort målen.

Anderstorps tränare Andreas Karlsson är tillbaka i klubben efter fyra år i Burseryd.

– Alltid skönt att börja med en seger, speciellt mot ett lag som kommer från en högre serie. Målsättningen i år är att släppa in mindre mål än förra säsongen, säger Andreas Karlsson, och fortsätter:

– Att vi höll nollan var starkt, för förra säsongen läckte det för mycket bakåt. Får vi rätsida på det har vi ett bra gäng som kan vara med och kriga om en topp 3-placering.

Annons

Waggeryds IK fick också en smakstart på säsongen. Laget vann hemma mot Guddarp med 7–0 (3–0).

Waggeryds målskyttar: Sebastian Andersson 3, Joel Storck 3 och Edwin Forsman.