– Det är helt sanslöst, vi har aldrig haft så mycket gäster som den här månaden och vi får toppbetyg av dem, säger Zekia Yildirim, ägare av Tapasmarket.

I somras gjorde Värnamo Nyheter ett reportage om att Café Snipen på Storgatsbacken skulle göra sin största satsning någonsin.

Lokalerna skulle byggas om och lokalytan fördubblas.

Man hade fått tillgång till lokalen bredvid, där Solstudion fanns förut. Lunchmenyn skulle utökas, men cafédelen skulle försvinna.

Vid premiären den 8 augusti hade Café Snipen bytt namn till Tapasmarket.

"Supernöjda"

Numera finns det en lounge med bar och en finare restaurangdel med runt 100 sittplatser där det serveras tapas med vin på kvällarna.

Annons

Det har gått drygt en månad sedan Tapasmarket öppnade och Zekia Yildirim är lyrisk över gensvaret från Värnamoborna.

– Vi är supernöjda. Det har gått mycket bättre än vi hade trott att det skulle göra. Vi har i princip haft fullt med folk här varje kväll från tisdag till lördag och vi har ökat omsättningen med över 100 procent, berättar Zekia Yildirim.

– Vi får beröm från gästerna också, de tycker om inredningen och de gillar att det är en fullständig restaurang nu. Vi har blivit stora på tapas och det är ingen som saknar cafédelen.

Anställer nytt

Tapasmarket har fem anställda på heltid och fem timanställda. Det går så bra nu att man anställer nytt folk.

– Vi behöver en kock och ett restaurangbiträde i köket, och någon till i serveringen.

– Det är helt otroligt roligt att det går så här bra, men en del av de pengar vi tjänar går ju också till att betala på lånen för de investeringar vi har gjort, förklarar Zekia Yildirim.

Vin
Mat