Det är bra att ta studenten. Och många har jobbat hårt för att få skapliga betyg. Sedan är det några som har utmärkt sig lite extra, vilket inte alltid är de med toppbetyg.

Flest omnämnanden under ceremonin i kyrkan fick Emilia Carlsson som har läst ekonomi. Förklaringen till entreprenörsstipendiet: ”Med ett positivt och målinriktat ledarskap får Emilia andra att växa. Hon har visat det som ordförande i Fenixrådet under året och som en av de drivande krafterna bakom Spelmakarna UF”. För den förstnämnda bedriften fick hon en blomsterbukett från skolan och äran att leda mösspåtagningen.

Relaterat: Spelet om vår lilla stad kan börja

Ytterligare en tjej på ekonomiprogrammet, Nathalie Johansson, prisades för en dubbelbedrift. Dels fick hon stipendiet för utomordentligt engagemang i studierna på sitt program, dels fick hon Byarums hembygdsförenings skrivarstipedium till Verner Malmstens minne.

Relaterat: Hon vann hembygdsföreningens skrivarstipendie

Den som tog jackpot vad gäller det ekonomiska utfallet från stipendierna, 5 000 kronor, var naturstudenten Tamás Nagy som fick Rotarys stipendie för gott resultat och för att ha varit en förebild för andra elever. Näst mest, Teknikcollege Södra Vätterbygdens stipendium på 2 500 kronor, gick till teknikstudenten Sakarias Johansson, som bland annat har ”fokus på problemlösning”.

Fakta: Övriga stipendier till Fenixelever

Fenix Programstipendium, 1 000 kronor ur Näringslivets Stipendiefond: Naturvetenskapsprogram..

Fakta: Övriga stipendier till Fenixelever

Fenix Programstipendium, 1 000 kronor ur Näringslivets Stipendiefond: Naturvetenskapsprogrammet – Almin Mekic

Teknikprogrammet – Axel Ekström

Samhällsvetenskapsprogrammet – Ellen Weidman Heimdal

Ekonomiprogrammet – Nathalie Johansson

El- och Energiprogrammet – Hannes Cassel

Industritekniska programmet – Oliver Fritz

Vård- och omsorgsprogrammet – Elin Steen

Barn- och Fritidsprogrammet – Gabriella Barsoumo

Fackförbundet Kommunal tilldelar 2000 kronor till – Gabriella Barsoumo, BF16.

Annons