Det blev bästa tänkbara start för Felix Rosenqvist när säsongen i Indycar tog sin början i St. Petersburg, USA, under söndagen. Redan under tidskvalet hade 27–åringen från Värnamo imponerat och när det väl blev race fanns farten kvar. Felix Rosenqvist var i ledningen och fjärdeplatsen gav 33 poäng.

– Men det finns lite mer att hämta, alla våra depåstopp gick inte enligt planen. Jag tycker att vi har ett så bra paket att vi ska kunna vinna, men det är småsaker som inte stämmer än så länge, kommenterar Felix Rosenqvist till Viasat Motor.

– Det finns saker att jobba på, även när det gäller min körning. Det är många intryck att ta in. Jag är helt slut, har aldrig kört någonting så krävande tidigare. Men bara att vara här är en dröm som blir sann och att sedan att få sluta fyra är riktigt bra, fortsätter Felix Rosenqvist.

Josef Newgarden vann före Rosenqvists teamkollega Scott Dixon, som är regerande mästare, och Will Power. Marcus Ericsson, Felix Rosenqvists svenske kollega, fick problem med motorn efter halva loppet och tvingades bryta.

Nästa deltävling är om två veckor i Austin, Texas.