Det är områdespolisen i Gislaved som berättar om händelsen på sin Facebook-sida. De kallar det för en solskenshistoria.

När den upprörde äldre mannen kom in på polisstation i onsdags och berättade att hans vedkärra blivit stulen trodde polisen att han ville göra en anmälan om stöld. Men han var inte alls intresserad av att polisanmäla stölden.

"Vid fråga om han ville göra en anmälan så svarade han högljutt att det ville han då absolut inte!", skriver polisen på Facebook.

Polismannen skrev lappen åt mannen och kopierade den i fem exemplar med texten: "Du som har stulit våran vedkärra liten grå ombedes lämna tillbaka denna."
Foto: Polisen

Vedkärran är väldigt viktig för mannen och hans fru. De brukar använda vedkärran när de handlar i affären i Gislaved. De lägger nämligen matkassarna i vedkärran och kör hem dem.

Den äldre mannen ville ha hjälp av polisen med att skriva en lapp som han skulle sätta upp i affären. Tanken var att tjuven skulle se lappen och lämna tillbaka vedkärran.

En plan som på förhand inte kändes helt vattentät, konstaterar polisen.

Polismannen skrev lappen åt mannen och kopierade den i fem exemplar med texten: "Du som har stulit våran vedkärra liten grå ombedes lämna tillbaka denna."

Mannen lämnade polisstationen med lapparna. Enligt polisen var han då nöjd och förhoppningsfull.

Bara en timme senare kom han in på polisstationen igen. "Den här gången glad i hågen!", skriver polisen.

Det visade sig att tjuvens fru hade sett lappen och kontaktat honom. De hade kommit överens om att vedkärran skulle lämnas tillbaka samma eftermiddag klockan 17, berättar polisen.

Annons