Betygsskalan:

1–dålig, 2–måste höja sig, 3–godkänd, 4–bra, 5–mycket bra, 6–allsvensk klass

Tobias Andersson 3

Kan, ännu en match, inte lastas för något av målen.

Johan Andersson 3

Stekhet i början på matchen. Visade överraskande fin kyla när han kom fri mot målvakten och tryckte dit 1–0-målet. Hamnade sedan på efterkälken ett par gånger mot Dalkurds snabba ytter som vållade en del problem.

Tyler Lissette 2

Styrde oturligt in Dalkurds 3–1-mål. Lät hemmalaget trilla lite väl mycket boll i IFK:s straffområde, kan tyckas.

Fredrik Lundgren 2

Oj, vad som kunde ha varit. Matchen hade sett helt annorlunda ut om Fredrik Lundgren hade satt sitt superläge vid ställningen 1–1. Men det är ett svårare avslut än det kan se ut och därifrån kan man inte kräva att en mittback är hundraprocentig.

Freddy Winsth 3

Sprang, slet och kämpade.

Otto Eriksson (ut 76) 3

Annons

Defensivt bra. Men slog bort några passningar för mycket och kändes ovan vid tempot.

Liridon Silka (ut 67) 3

Gjorde det bra som en lite mer sittande innermittfältare i defensiven. Inte lika säker i passningsspelet som han brukar.

Simon Nilsson (ut 86) 4

Rev och slet och försvarade sin backlinje på ett ypperligt sätt. Dominerade det centrala mittfältet i första halvlek. Tog sitt femte gula kort för säsongen och behåller sin ledning i superettans kortliga.

Petar Petrovic 3

Slog frisparken och assisten till målet. Hade ett vasst avslut precis utanför stolpen i första halvlek. Utmanade försvaret i vanlig ordning.

Oscar Johansson 2

Låg och högg från sin något ovana position som anfallare. Kom inte riktigt till sin rätt och hotade inte särskilt mycket i djupled heller.

Pär Cederqvist 2

Pressade backlinjen bra i 45 minuter – löpningar som tog ut sin rätt i andra halvlek då "PC" blev ganska statisk. Fick inte lika många inlägg att jobba med som vanligt.

Ersättare:

Melvin Frithzell 2

Gjorde inga större avtryck.

Övriga spelade för kort tid för att bedömas.