Det har varit en skön vecka för Lejonen. Segern mot Masarna satt fint och gav arbetsro inför fortsättningen av elitserien i speedway.

Fakta: Lejonens lag

1) Piotr Pawlicki.

2) Maksym Drabik.

3) Chris Holder.

4) Krystian Pieszezk.

5) Hans Andersen.

6) Magnus..

Fakta: Lejonens lag

1) Piotr Pawlicki.

2) Maksym Drabik.

3) Chris Holder.

4) Krystian Pieszezk.

5) Hans Andersen.

6) Magnus Karlsson.

7) Mathias Thörnblom.

– Vi fick en kanonstart och det är klart att allt känns lättare när man vinner. Det var en väldigt bra speedway, och många bra heat mot Masarna, säger Lejonens sportchef Anders Fröjd.

Efter vinsten mot Masarna väntar nu Dackarna i Målilla för Lejonen. Och det är just Masarna och Dackarna som pekas ut som de stora guldfavoriterna inför säsongen.

Annons

Dackarna har Fredrik Lindgren i laget. Lindgren vann lördagens GP i Warszawa och leder GP/VM-serien sammanlagt efter två deltävlingar. Dessutom finns den polska duon Maciej Janowski och Patryk Dudek i Dackarnas lag. Janowski slutade tvåa i den polska huvudstaden i lördags. Dudek körde in som sjua och ligger som sammanlagd femma i GP–serien. Målillaklubben kan onekligen ställa ett starkt lag på benen.

– Fantastiskt roligt att det går så bra för Fredrik Lindgren. Vi som håller på med det här vet hur duktig han är men det lilla extra har saknats. Han har tidigare haft lite problem med sina starter men nu har han ett härligt självförtroende och det är riktigt roligt att se, tycker Anders Fröjd.

Lejonens Piotr Pawlicki körde in sju poäng i Warszawa i lördags medan klubbkamraten Chris Holder samlade in sex poäng. Det blev en nionde– respektive tiondeplats för Lejonens duo.

Lejonens sportchef Anders Fröjd har tagit ut samma förare som mot Masarna, med vissa omkastningar internt. Piotr Pawlicki, Chris Holder och Hans Andersen kommer att köra som heatledare mot Dackarna.

– Jag vill ha tre heatledare som har åkt i Målilla tidigare. Krystian Pieszezk har inte kört där innan och därför är inte han uppsatt som heatledare, förklarar Anders Fröjd.

Tisdagens matcher i den andra omgången av elitserien i speedway: Masarna–Elit Vetlanda, Smederna–Piraterna, Indianerna–Rospiggarna, Dackarna–Lejonen.