I år gör de comeback i V8 Thunder Cars. I höstas testade bröderna Lundström, Kristoffer och Marcus, tillsammans med pappa Bengt, den senaste generationens V8 Thunder Cars-bilar och trion fick mersmak.

Fakta: V8 Thunder Cars 2018

Tävlingsprogram:

4-5 maj Ring Knutstorp

16-17 juni Anderstorp

7-8 juli Västkustlopp..

Fakta: V8 Thunder Cars 2018

Tävlingsprogram:

4-5 maj Ring Knutstorp

16-17 juni Anderstorp

7-8 juli Västkustloppet, Falkenberg

18-19 augusti Kanonloppet, Karlskoga

1-2 september Ahvenisto, Finland

21-22 september Final, Mantorp Park

– Vi testade bilen allihopa och det satte griller i huvudet på oss. Det här är en riktig tävlingsbil och det kändes helt rätt. Vi bestämde oss för att göra comeback, säger Kristoffer Lundström.

Annons

Det är också Kristoffer Lundström, 38 år, som kommer att sitta bakom ratten teamets Chevrolet Camaro. Ambitionsnivån är lika hög som när han tog sina två mästartitlar 2003 och 2004 i Camaro Cup.

Och det är inte bara Kristoffer som har meriter från Camaro Cup. Marcus blev mästare 1999 och har utöver det tre andraplatser i mästerskapet. Totalt tog han åtta segrar i sin Camaro Cup-karriär. Pappa Bengt körde även han Camaro Cup med framgång under många år. Men nu får Marcus och Bengt sköta markservicen åt Kristoffer.

– Jag kommer att fungera som teamchef. Vi kommer att driva det här som ett familjeteam där Marcus ansvarar för bilen och jag ser till att helheten fungerar. Sedan tar vi in lite hjälp utifrån för att klara det sista, säger Bengt.

Den 4-5 maj sker comebacken för Lundström Motorsport på riktigt då V8 Thunder Cars-premiären körs på Ring Knutstorp tillsammans med STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Formula STCC Nordic, Swedish GT och Ginetta GT5 Challenge. Samtliga av årets V8 Thunder Cars-tävlingar, utom Ahvenisto i Finland, körs tillsammans med STCC.