Matchen var jämn i inledningen och båda lagen spelade offensivt. Efter drygt 20 minuter in i den första halvleken gjorde Grebo 0–1.

Matchfakta

Värnamo Södra FF-Grebo IK 3–2 (2–2)

Målskyttar, Värnamo Södra: Dino Okic, Gustaf L..

Matchfakta

Värnamo Södra FF-Grebo IK 3–2 (2–2)

Målskyttar, Värnamo Södra: Dino Okic, Gustaf Löfving, Arsim Terllabuqi.

Hemmalaget lyfte sig rejält efter målet, tog över spelet och kunde sätta dit kvitteringsmålet tio minuter senare. Södra fortsatte sedan sin press och radade upp målchanser, men istället var det Grebo som återtog ledningen efter en omställning. Värnamo Södra gav dock inte upp utan lyckades få in ytterligare ett kvitteringsmål strax innan halvtidsvilan.

— Vi snackade innan matchen om att ta tag i matchen från början, vilket vi gjorde väldigt bra. Vi hade svårt att sätta dit bollen och slarvade lite vid deras 1–2–mål, men det var skönt att vi lyckades kvittera igen innan halvtidsvilan, säger Arsim Terllabuqi.

Fortsatt jämnt

Annons

Matchen var fotsatt jämn i den andra halvleken, men när Prince Dzogbefia i hemmalaget för snack fick sitt andra gula kort efter 17 minuter såg det mörkt ut för de röda.

— Taktiken var då att hålla det tätt och inte släppa till något bakåt. Själva utvisningen var väl ganska klar. Prince gillar att snacka, så jag är inte förvånad, säger Terllabuqi med glimten i ögat.

Höll tätt

Grebo hade flera heta målchanser, men tack vare Filip Eriksson i hemmalagets kasse så höll laget tätt och efter en stökig situation vid Grebos mål kunde Värnamo Södra få in segermålet genom Arsim Terllabuqi.

— Jag högg först på en målvaktretur, men träffade en spelare. På andra försöket kunde jag rulla in den i hörnet. Det var väldigt skönt att se den gå in.

Segern betyder att Södra för tillfället endast har tre poäng upp till ett positivt kval.

— En riktigt bra match av oss. Vi gav aldrig upp och krigade verkligen för varandra.