Att ”Y viva Espana” lär få det att rycka i skrattmusklerna hos publiken är en god gissning. Den handlar om de gamla damerna Astrid och Märta som sitter på ett vårdhem och beslutar sig för att börja bestämma över sina egna liv. Sagt och gjort; snart är de inne i planerandet av en kupp för att kunna sätta guldkant på livet.

Misstänkt otrohet

Astrid och Märta får vi träffa redan den 15 september. Ett par veckor senare, den 30 september, spelas ”Lögnen” i Skillingehus teatersalong. Temat för den 2,5 timmar långa föreställningen är misstänkt otrohet.

teaterföreningens hemsida hos Riksteatern finns mer information om tider och biljetter. Den som vill veta mer om vad föreställningarna handlar om kan Googla på föreställningens namn eller titta i föreningens broschyr.

De andra föreställningarna är:

Förstå Världen den 2 oktober, där publiken får träffa två av Sveriges Radios korrespontenter, som berättar om sin situation och vad de har träffat på genom åren. En dryg vecka senare kommer Näktergalarna där Jenny Lind, Christina Nilsson och Signe Hebbe gestaltas av operatrion Gabriella Lamberth-Olsson, Caroline Gentele och Karin Nyblom.

Ika Nord bjuder på en rörelserevy.
Foto: MAJA SUSLIN / TT

Om benet som försvann

Ika Nord, skådespelerska och mimare, bjuder på ”Kroppkaka” - en rörelserevy med spektakulära och inspirerande exempel, som det står i programmet. I ”The one legged man show” berättar Nils Bergstrand historien om benet som försvann som resultatet av ett pistolskott en nyårsafton i Thailand.

Annons

Programmet avslutas med Drottningsylt. Men det blir ingen ostkaka och grädde på tisdag den 4 december. Nej, här är det artisterna Josefin Johansson och Robert Noack som vill uppmärksamma historiens kvinnliga regenter.

Josefin Johansson är väl mest känd för sin medverkan i "På spåret". I teatersalongen ska hon bjuda på Drottningsylt.
Foto: Stina Stjernkvist/TT