Vid fem tillfällen har Biblioteket och Navet tillsammans arrangerat en tjejkväll då man ville anordna ett gratis alternativ för ungdomar. Tjejkvällarna har bestått av olika teman då man haft till exempel författarbesök, sång, poesitävling och eget skapande.

Under vissa år arrangerades tjejkvällen i december och då blev det jultema och det var de som jobbade i unga-teamet som drog igång tjejkvällarna.

Många besökare

Annons

Anna Gustafson, skolbiblioteks- och ungdomsbibliotekarie, berättar att antalet besökare har varit många och legat mellan 50 och 100 tjejer i högstadie- och gymnasieålder.

— Vi har ingen anmälan utan det är bara att komma, vilket kan göra det en aning svårplanerat. Vi hade tankar på en killkväll också för ungefär ett år sedan, det rann dock ut i sanden tyvärr, säger hon.

Kärleks-tema

Med tanke på att tjejkvällen i år är den 9 februari går temat åt alla hjärtans dag. Kvällen kommer att bjuda på bland annat eget skapande med scrapbooking, bakning, tvåltillverkning, manikyr, sång och musik och poesitävling.

Teknikcenter är också på plats och kommer att låta tjejerna testa led-fashion, vilket innebär att de kan skapa en ny look av en tröja eller en keps med hjälp av led-belysning.

— När vi flyttar till Gummifabriken har vi redan börjat diskutera att ha ungdomskvällar på olika teman, så det här blir troligtvis den sista tjejkvällen i den här formen i alla fall, säger Anna.