Lördagens karnevalsdag blev en riktig folkfest. Högsommarvärme och ett späckat program lockade Värnamoborna. Från scenen lovade karnevalsdrottning Alexandra Pepin att bjuda på en händelserik dag, och först var det dags för det traditionsenliga godisregnet. En av dem som var på plats var Vilgot Klovhall som stod redo med sin familj.

Godisregn och kulturskolan underhöll

Han lyckades med lite hjälp av mamma Elin fånga en hel hand med godis som kastas ner från scenen av karnevalsdrottningen. Men det var inte enbart för godiset som de stod framför scenen.

Fartfylld uppvisning

– Vi är mest här för att Vilgots storasyster Siri ska spela med Kulturskolan här snart, berättade Elin Klovhall.

Annons

En bit bort från scenen, i Åbroparken, visade cheerleadningrupper från Frisk Sport Värnamo upp fartfyllda nummer till dunkande musik. Mittemot dem erbjöd Bikers Mot Mobbning både skugga från den gassande solen och grillade hamburgare.

Manifesterade mot mobbning

– Vi är här för att visa upp oss och manifestera mot mobbing, sa Peter "Buddha" Beckert som var en av de många bikers som slutit upp. Bikers mot Mobbning är en ny organisation som för första gången är här på Karnevalen i Värnamo.

– Vi finns nu över hela landet och samlar in pengar till forskning mot mobbning genom att vara med på sådana här tillställningar, sa Peter "Buddha" Beckert.

Cityrodden blev en blöt tillställning

I City-rodden kapsejsade kanoterna en efter en, men efter en rafflande upplösning vann Värnamo Sängkläders lag med Leif och Martin Åhlander.

– Väldigt oväntat! Vi har inte tränat någonting för det här, skrattar Martin Åhlander.

– Det var ren tur, eller god grundkondition, säger Leif Åhlander.