— Jag tycker att det är fantastiskt att trakten får förnyat förtroende och att vi här i bygden återigen får arrangera SM, säger Keith Johansson eventansvarig.

Han var med när Isaberg arrangerade SM förra sommaren.

Med omkring 4 000 besökare och 500 deltagare blev SM i Isaberg ett stort evenemang.

Det lär inte bli mindre i år.

— Vi hade målsättningen på Isaberg att det inte bara skulle vara en cykelvecka utan en semestervecka där familjer skulle kunna göra saker tillsammans. Vi vill ha samma tänk här i Värnamo. Vi har fått med oss Värnamo handel och näringslivet.

Annons

"Vi" är Gnosjö FK, Anderstorp orientering, Mix Sports Club och flera enskilda entreprenörer.

SM är tänkt att gå av stapeln vecka 28, närmare bestämt mellan den 14 och 17 juli.

Men alla cykelintresserade får även en permanent present.

— Vi har byggt en ny mountainbikebana nu. Banan är 5,9 kilometer lång och kan kortas av i andra klasser, allt från klasser för barn från 10 år till 50+. Vi har utöver den också en ny sprintbana som står klar.

Hur mycket har detta kostat?

— Det vill jag inte berätta ännu. Det handlar om privata sponsorer. Kommunen har inte varit med från början men nu vill de vara med och stödja oss. Vi vill bygga ett attraktivare Värnamo och vi anser att detta är en del i detta. Det här kommer att ligga som ett fotavtryck och bli permanenta banor som alla cykelintresserade ska kunna cykla på.

Hur vill ni skapa en semestervecka?

— Vi ska ha möten omgående om detta, men vi tittar på möjligheten att bygga evenemang runt centrum där vi kopplar på handel och näringslivet. Vi kommer ha kontakt med svenska cykelförbundet och bygga aktiviteter runt deras förbundskaptener med förläsningar, mingel och annat för att får ner folk i stan.