På söndag är det vad som traditionellt kallas för skyltsöndag i Vaggeryd. Därefter är det oåterkalleligen motorväg och full fart fram till jul.

Fakta: Ur programmet

14.00 Marknaden öppnar.

14.15 ”Pengarna tillbaka”.

14.30–16.00 Tomten besöker ka..

Fakta: Ur programmet

14.00 Marknaden öppnar.

14.15 ”Pengarna tillbaka”.

14.30–16.00 Tomten besöker katastroftältet och tar emot önskelistor.

15.00 Lions skolstipendier. Goda kamrater ur Hjortsjöskolans årskurser 7, 8 och 9 premieras.

16.00 Luciaframträdande.

17.05 Lions ”Färgfemma”.

17.50 ”Pengarna tillbaka” och godispåsar till barnen.

— Den stora publikmagneten, när det just har börjat skymma, är luciatåget. Cirka 15 elever från Hjortsjöskolan utgår från Magnisa stuga och stannar för att sjunga några sånger ur sitt program.

Hjortsjöskolan, ja, det blir alltså ingen lucia från Fenix. Detta innebär att det i år inte heller kommer att bli något luciafirande i Byarums kyrka för gymnasieeleverna. Istället hålls en allmän föreställning i Fenixhallen på kvällen den 12 december.

De glömda barnen

Annons

— Det här är ett arrangemang med flera mål: Butikerna får tillfälle att visa upp sig, det blir en mötesplats och samtidigt får vi möjlighet att hjälpa människor som är mindre lyckligt lottade än vi här i Sverige, säger Jörgen Bergström.

Han berättar om en speciell insats som Lions gör i sydöstra Turkiet, där många flyktingbarn från Syrien har det svårt. Rent vatten, katastroftält och möjlighet till skolundervisning ingår i ”De glömda barnen”, som går via turkiska Lions.

— Genom ”Pengarna tillbaka” vill handlarna bidra till stämningen. Alla som under veckan har handlat för minst 200 kronor hos de butiker som är med i intresseföreningen Handel & Service kan vara med, berättar Lasse Persson som är ordförande i Lions.

Namnet på baksidan

Kvittot ska lämnas till scenen med namnet på baksidan. I två dragningar finns då chansen att vinna 5 000 kronor. I ett annat jippo ”färgfemman” kan vinsten bli minst lika mycket beroende på vad som döljer sig bakom luckorna i ett skåp.

Det utlovas fler attraktioner, varav en del är hemliga. Men Jörgen ger ledtråden att en av dem kan komma att handla om en julklappsjakt, där det gäller att leta Lions-loggor.

Jul