Som Värnamo Nyheter tidigare berättat om så var det i samband med förberedelserna inför byggnationen av etapp två på Jochnicktomten som ett oväntat fynd gjordes.

När man skulle gå igenom en lagerbyggnad intill det så kallade Plombohuset på Pilagårdsgatan hittade man ett låst "hemligt rum". En lapp med texten, "De fyra skeletten" satt uppfäst på väggen. Filmisar, tidningsurklipp, en gammal godispåse samt en drickaback med tomflaskor från Värnamo bryggeri fanns också bland fynden

Hemlig klubb

Annons

— Gissningsvis rör det sig om några grabbar som hade en hemlig klubb här i slutet på sextiotalet, tror Caroline Fagerström, marknadsansvarig på Finnvedsbostäder.

Efter upptäckten har man gjort ett utskick där man ber allmänheten att komma med tips om vilka som kan ha huserat i byggnaden för cirka femtio år sedan. Nu hoppas man på att någon av "klubbmedlemmarna" ska höra av sig.

— Tyvärr har fortfarande ingen hört av sig, men vi hoppas givetvis att någon ska ge sig till känna och lösa det här mysteriet åt oss. Fantasin sätter ju onekligen igång, konstaterar Caroline.

Ska bevaras

Förutom väggen med filmisarna och de andra fynden hittade man även en gammal vattenpump som låg nergrävd på baksidan av byggnaden. Allt finns nu för tillfället på Finnvedsbostäders kontor på Sveaplan.

— Tanken är att fynden så småningom ska ställas på någon plats i det nya bostadskvarteret där allmänheten kan se dem, berättar Caroline Fagerström.