När inte sexåringen kom hem från skolan på utsatt tid blev mamman orolig. Därför valde hon att ta kontakt med polisen och larma om att hennes dotter var spårlöst försvunnen.

Händelsen inträffade på en ort i Gislaveds kommun under torsdagen.

– Vid försvinnande med så små barn drar vi på ganska stora resurser, men det tog en timme innan flickan kunde hittas, säger Henrik Allgurin på polisen i Värnamo, till SVT Jönköping.

Efter kontakt med bussbolaget kunde flickan lokaliseras. Det visade sig att hon missat att gå av vid sin hållplats och i stället åkt med hela vägen till bussgaraget i Gislaved.

På fredagen var det fortfarande oklart hur incidenten kunde uppstå.

– Varför flickan satt kvar är oklart. Hon kan ha somnat eller lagt sig på sätet. Men chauffören upptäckte henne inte utan parkerade bussen i garaget och lämnade den, säger Henrik Allgurin.

Enligt uppgifter till tidningen så hittades flickan av ordningsvakter som befann sig vid bussterminalen i Gislaved. Hon hittades inlåst i bussen och lyckades ta sig ut genom att trycka på knappen.

– Flickan sprang mot oss gråtandes och berättade att hon satt fast i bussen och ville till mamma. Då kontaktade vi polisen, säger en av dem.

Flickan mådde efter händelsen bra och historien slutade lyckligt.