I fredags förmiddag bjöds det på musikalunderhållning av hög klass i Finnvedsskolans aula. Det var den femte av sex föreställningar som spelas upp under ett par intensiva dagar.

Eleverna som valt musikprofilen i sitt individuella val har under en längre tid jobbat tillsammans utifrån en idé och som traditionen bjuder så framför man slutligen en musikalföreställning både för elever och för allmänheten.

— Några av oss här, startade ett band redan i ettan och då bestämde vi oss för att vi ska göra musikalen ihop, berättar Mathilda Andersson, som är en av idékläckarna.

Som om det vore igår

Musikalen "Som om det vore igår" handlar om en klass som tog studenten för 15 år sedan och nu är det dags för en återträff. Mycket har hänt under de 15 åren som gått, men mycket är sig likt, minnen kommer tillbaka och man ramlar lätt in i sina gamla roller.

Annons

Det är en hel del dramatik i scenerna där man tar upp flera aktuella och allvarliga ämnen som både otrohet, mobbning och hbtq-frågor.

Idag är det bland annat flera klasser från Apladalsskolan som är och lyssnar på musikalen.

— De var verkligen jätteduktiga och kul att man vågar ta upp en del känsliga ämnen, säger Emelie Englund och Izabelle Ghanbarzadeh.

Annorlunda

— Vi ville göra något annorlunda, och inte välja den enkla vägen med ett lyckligt slut. Vi har kommit fram till att det är nog mer av en tragedi som vi spelar upp, konstaterar Alva Lundqvist.

Johanna Linberg, som är musiklärare berättar att både hon och flera kollegor är imponerade över eleverna och att det faktiskt är första gången som man på det här sättet behandlar så allvarliga ämnen.

— Det har varit fantastiskt roligt, allt jobb vi lagt ner och slutligen få spela upp musikalen som en slags final. Ja, det kommer nog att bli ganska tomt ett tag framöver, tror Mathilda.