Sverigedemokraterna städar nu bort flera namn inför valet i höst. I förra veckan avslöjades att Kent Ekeroth inte får fortsätta i riksdagen, enligt partiets förslag. Nu står det även klart att Linus Bylund, Jimmie Åkesson tidigare stabschef, är petad från listan till riksdagsvalet som toppas av Jimmie Åkesson.

Listan till riksdagsvalet blev även en rejäl kalldusch för Johan Nissinen från Värnamo som har suttit i riksdagen för SD sedan valet 2014. Han inte är med bland de 60 namnen som får kandidera. Tidningen har inte lyckats nå Johan Nissinen för en kommentar.

Ingen motivering

Men på Facebook har Johan Nissinen publicerat ett inlägg om sin besvikelse över att inte få kandidera till riksdagen i höst:

"Riksdagslistan är nu släppt och det finns säkert många som har regerat att jag inte står med. Det var ett tråkigt och oväntat besked som jag fick igår. Valberedningen gav inte mig någon motivering varför utan jag kan bara ha egna reflektioner om det".

Johan Nissinen skriver också att hans politiska engagemang inte är över. Han kommer ställa upp till kommunfullmäktige i Värnamo och regionfullmäktige i Region Jönköpings län.

"Kommer sakna Strasbourg"

"Mitt engagemang kommer bli lika stort eller till och med större lokalt och regionalt än vad det var innan jag kom in i Riksdagen. Jag har också funderat på att börja studera igen för att få ut min examen. Utbildning har alltid varit viktigt för mig och det har tagit emot ganska hårt att jag aldrig hann slutföra min utbildning men det gick inte säga nej till att få sitta i Sveriges Riksdag", skriver han på Facebook.

Annons

Johan Nissinen är via sitt uppdrag i riksdagen även suppleant i Europarådets svenska delegation i Strasbourg.

"Jag är oerhört tacksam över att ha fått chansen att sitta i Riksdagen. Jag kommer sakna både Stockholm och Strasbourg som har varit en del av mitt arbete. Europarådet har varit ett uppskattat men många gånger ett tufft uppdrag".