27-åringen fick en bra start på helgen när han toppade den första fria träningen i fredags. Under lördagens tidskval gick det dock sämre då han slutade på 17:e plats.

När starten gick på Barber Motorsports Park i Alabama, USA, i söndags tappade Rosenqvist snabbt till 18:e plats. Därefter gick det dock bättre och efter det nära två timmar långa racet hade Värnamokillen säkrat en tiondeplats.

Tävlingen vanns av japanen Takuma Sato och loppets andra svensk, Marcus Eriksson, slutade sjua.

– Det här var ett långt race, och tyvärr hade jag helt enkelt inte tillräckligt bra fart den här gången, Det var svårt att få däcken att hålla på den här banan och bilen blev väldigt överstyrd. Dessutom hade vi otur i samband med en gulflaggsperiod när depån stängde precis samtidigt som jag svängde in, säger Felix Rosenqvist och fortsätter:

– Jag fick fortsätta genom depån och ut på banan igen utan att göra mitt stopp, så vi blev tvungna att gå in igen ett par varv senare. Det kostade oss ett par platser. Jag tror att vi som bäst hade kunnat bli femma-sexa idag, men från 17:e startruta är väl topp tio ändå okej. Inte den helg jag hade hoppats på, men som tur är får vi en ny chans om bara några dagar.

Nästa IndyCar-race avgörs kommande helg i Long Beach, Kalifornien.

Relaterat: Rosenqvist fick bryta i Austin: ”Ett tufft race”
Relaterat: Rosenqvist gjorde succé med en arm
Relaterat: Stor succé av Felix Rosenqvist – Värnamokillen fyra i premiären av Indycar