Som vi rapporterat om tidigare slutade Felix fyra i den gångna helgens race i St. Petersburg, USA. Den fina fjärdeplatsen gav 33 poäng.

– Alla våra depåstopp gick inte enligt planen. Jag tycker att vi har ett så bra paket att vi ska kunna vinna, men det är småsaker som inte stämmer än så länge, sa Felix Rosenqvist till Viasat Motor efter loppet.

Med tanke på att det var hans första race någonsin i Indycar var fjärdeplatsen en fin bedrift. Dessutom gick Felix upp i ledningen, men de nämnda depåstoppen satte stopp för en absolut topplacering.

Nu kommer det fram att insatsen var ännu mer imponerande än de flesta vet.

Tidningen Autosport har pratat med 27-åringen som avslöjar att han hade en nerv som var i kläm i högerarmen. Därför fick Felix, som han själv säger, ”i princip köra de sista 40 varven med endast en arm”.

– Det var det tuffaste race jag någonsin kört. Jag är helt utmattad. Att köra så här i över två timmar mellan väggarna, när varje sekund räknas, det är en väldigt fysisk och mental utmaning, säger Rosenqvist till Autosport.

Annons

Prestationen ingav respekt, bland annat i hans eget stall Chip Ganassi.

– Felix är otrolig. Vi kunde inte ha begärt mer av honom och det är så jäkla spännande att ha honom i vår bil, säger stallchefen Ricky Davis, enligt Racer.com, och fortsätter:

– Och han är så professionell. Han var lugn hela dagen och frågade ett par gånger på radion om han gjorde det okej. Kan du föreställa dig det? Hans första race, han passerar Power (ledaren) och sätter inte ett hjul fel – och så undrar han om han gjorde det okej...

Relaterat: Stor succé av Felix Rosenqvist – Värnamokillen fyra i premiären av Indycar
Relaterat: Nu kliver Värnamokillen in i Indycar – premiär i Florida till helgen
Relaterat: Felix Rosenqvist inne i de sista förberedelserna inför IndyCar–premiären
Relaterat: "Tråkigt att avsluta året så här"