För ett par veckor sedan gjorde 26-åringen succé då han slutade fyra i Saint Petersburg, Florida. Under helgens tidskval till säsongens andra Indycar-race i Austin, Texas, gjorde Rosenqvist på nytt en fin insats. Femteplatsen i kvalet innebar att han fick starta från ruta fem när loppet inleddes på söndagen. Men den framskjutna startplaceringen hjälpte föga.

Värnamokillen blev nämligen påkörd bakifrån efter 43 körda varv av 60 och tvingades avbryta loppet. Händelsen gav gul flagg vilket gjorde att bilarna bakom tvingades köra lugnare, rapporterar TT.

Rosenqvist kunde förvisso ta sig tillbaka till depån och återupptog senare racet, men var då fem varv efter täten och hamnade till slut på 23:e plats.

– Ett tufft race som vi får sätta oss ner och gå igenom. Vi hade stora problem på den andra uppsättningen mjuka däck, men när vi blev av med dem fungerade bilen bättre. Då låg jag istället fast i trafik och förlorade mer mark där. Dessutom snurrade jag en gång, vilket inte direkt hjälpte, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Loppets andra svensk Marcus Eriksson körde in som 15:e man. Först i mål var 19-årige Colton Herta som därmed blev den yngste loppsegraren i Indycars historia.

Nästa race körs i Birmingham, Alabama, den 7 april.

Relaterat: Rosenqvist gjorde succé med en arm
Relaterat: Stor succé av Felix Rosenqvist – Värnamokillen fyra i premiären av Indycar