Daniel Röjsel har haft lite otur under första halvan av 2018 med en del tekniska bekymmer. De få tillfällen som allt har fungerat har det däremot gått bra. Han har exempelvis blivit 4:a totalt i SM-deltävlingen Östersund Winter Rally, klasseger i stortävlingen i Lima, ett SM-silver i sprint och pallplatser i racing i samband med Swedish GT på Anderstorp.

Efter torsdagens triumf kan han dock glädja sig åt att ha en av de mest eftertraktade medaljerna inom Svensk Rallysport, nämligen ett SM-guld i Rallysprint, klass 2WD.

Till skillnad från traditionellt rally, där det körs flera sträckor och etapper, körs i sprintformatet samma sträcka flera gånger. I rallysprinten i Helsingborg kördes en 2,2 kilometer lång sträcka på och runt Väla Motorbana.

Daniel, som hade sambon Matilda Eriksson som bisittare, var snabbast i alla fyra omgångarna. Segermarginalen blev till slut 4,9 sekunder till tvåan. Han var dessutom endast en sekund från tredje bästa tid bland de fyrhjulsdrivna ekipagen.

-Helt fantastiskt. Så nöjd med min körning, ända från start i första omgången. Har inte heller behövt ändra något på bilen. Bara finslipat körningen hela tiden och drygat ut avståndet till konkurrenterna. Detta är helt klart ett stort mål i karriären, och att få ta ett SM-guld redan vid 22-års ålder i denna tuffa sport där alla kör mot alla är helt enormt. Tack alla som gör detta möjligt, sa en nöjd och lättad Daniel vid målgång.

Annons