21–årige Daniel Röjsel är bördig från Falun men har haft sin bas i Småland och Anderstorp i ett antal år nu. Under torsdagen startar han på SM–veckan.

– Den här helgen kommer jag att köra en Ford Fiesta som är fyrhjulsdriven och med 350 hästkrafter under huven. Det är en bil som i vanliga fall körs i den näst högsta VM–serien. I Borås ska jag köra något som heter back–SM. Det är en form av sprint, säger Daniel Röjsel.

– Det är SM–medaljer som vi åker om. Men jag har inte många mil i ryggen med den här bilen och det blir en utmaning, fortsätter Röjsel, som har stöttning av både Ford Sverige och lokala sponsorer i sin rallysatsning.

Efter Borås kommer den lovande Anderstorpsföraren att köra en tävling i Katrineholm.

– Vi ligger trea i junior–SM med den tvåhjulsdrivna bilen. Det är en ganska speciell bil som vi tävlar med där. Den är på tre cylindrar och med en enlitersmotor. Men vi får ut ungefär samma effekt som bilarna som är fyrcylindriga. Vi får ut 180 hästkrafter i vår bil.

– Jag vill kunna leva på min rally i framtiden. Men det är lika svårt att ta sig dit som till Formel 1. Det gäller att hitta folk som tror på en och vill vara med och stötta. Samtidigt som det gäller att ha talang. Jag hoppas kunna ta mig så långt som möjligt, säger Daniel Röjsel.