Burserydsrevyn flyger igen är namnet på uppsättningen som har premiär i januari. Totalt kommer ensemblen att bjuda på tio föreställningar i Tyngelvi. Därefter drar revygänget vidare till Värnamo. Där kommer gruppen att ge fyra föreställningar. Men det kan också bli fler om intresset är stort. Gästspelet i Värnamo är Burserydsrevyns första och något som ensemblen är stolt över.

Föreningen

Burserydsrevyn flyger igen blir den 26 uppsättningen i ordningen. Ensemblen består av åtta skå..

Föreningen

Burserydsrevyn flyger igen blir den 26 uppsättningen i ordningen. Ensemblen består av åtta skådespelare som backas upp av en fyrmannaorkester. Men medarbetarna på scenen får också stöd från ett stort gäng föreningsaktiva som sköter kringservice i form av rekvisita och matlagning. Den sistnämnda uppgiften är inte minst viktig i sammanhanget eftersom revygänget alltid repeterar intensivt inför sina premiärer.

– Vi fick frågan från folk som ville ha revy även detta år när Sven inte kör, säger Bibbi Runesson, som är revyskådespelare och ordförande i Burserydsrevyn.

Sven i det här fallet är ingen mindre än Sven Slättengren. Han har tidigare flaggat för att han inte kommer att sätta upp någon nyårsrevy i år. Till Värnamo och kulturhuset Cupolen kommer Burserydsrevyn den 15 februari. Några hinder från att göra ett gästspel i Värnamo finns egentligen inte eftersom manuset inte har någon lokal förankring.

Annons

– Vi spelar ingen lokalrevy utan vi är en revy som de flesta har glädje av att se, säger Bibbi Runesson.

Det är också ett beslut som har öppnat upp för ett betydligt större upptagningsområde. Förra året sålde föreningen 2 300 biljetter.

Åtta författare har skrivit manus till föreställningen. Målet är som alltid att bjuda på många skrattsalvor och slå an känslor som kan leda till eftertanke. Bland annat kommer revygänget att driva med bankernas kontanthantering och göra parodi på Ryanair och homofobin i Ryssland.

Veckorna fram till premiären i januari är intensiva. Repetitionerna har precis börjat, och under repetitionstillfällena håller ensemblen till i Hällabäck utanför Burseryd.

– Vi har så jäkla roligt. Vi är i blandade åldrar och när det börjar bli vinter så längtar man efter dem. Vi jobbar hårt och vi lever nästan ihop som en liten familj under de här månaderna, säger revyskådespelaren Karin Larsson.