Trots att Gislaveds kommun, liksom övriga kommuner i landet, inte längre får bidrag för att arrangera lovaktiviteter som man fick förra året, har man valt att även i år arrangera aktiviteterna.

– Det var så populärt och så många som deltog förra året, så vi fortsätter med aktiviteterna trots att vi inte får något bidrag för det, säger Annie Nilsson som är projektledare för lovaktiviteterna i Gislaveds kommun.

Skillnaden mot förra året blir istället att ett par av aktiviteterna kostar pengar på grund av att kommunen inte får bidrag för dem.

– Men det är bara ett fåtal av dem som kostar, förklarar Annie Nilsson.

Över 30 aktiviteter

I årets sportlovsprogram som innehåller över 30 olika aktiviteter finns flera nyheter med.

Där ibland poddworkshop där deltagarna får lära sig att göra en podd och en robotworkshop på biblioteket, där barn och ungdomar får lära sig att programmera och köra en bana med roboten som man programmerat.

Aktiviteterna är öppna för alla barn och ungdomar som är lovlediga. Annie Nilsson tror att det kan komma så många som drygt 2 000 barn och ungdomar till sportlovets aktiviteter.

– Det finns många barn och ungdomar som inte åker iväg på sportlovet. Vi vill erbjuda alla att kunna göra saker aktivt under sportlovet. Då ska man inte vara beroende av om föräldrarna jobbar eller har pengar för att kunna hitta på något, säger Annie Nilsson.

Annons

Föreningar bidrar

Många föreningar är med och bidrar till att sportlovsprogrammet får en stor bredd. Westbo Sportdansklubb är en av dem.

– Hos dem kan man få lära sig att dansa shuffle och gå på disko med ansiktsmålning, berättar Annie Nilsson.

I Anderstorps simhall kan den som är nyfiken på hur det är att gå på vatten testa det i en stor boll. Fritidsgårdarna i kommunen bjuder in till olika spelturnéer i brädspel och Equmeniakyrkan i Anderstorp arrangerar Fångarna på fortet. Därutöver finns det möjlighet till bland annat bowling och skridskoåkning.