2016 blev på flera sätt ett bra år för Gnosjöföretaget Garo. Efter en stark avslutning på året ökade nettoomsättningen för helåret med 19 procent och rörelseresultatet med hela 38 procent. Tillväxten var god både i Sverige och utomlands.

– Det är det starkaste året och det starkaste kvartalet i vår historia, säger Stefan Jonsson, vd och koncernchef.

Läs mer: Gnosjöföretag nyanställer efter stororder

Annons

I och med rapporten stärker Garo sin position på en växande marknad. Man ser den ökade efterfrågan på elbilar och utbyggnaden av infrastrukturnätet för laddstolpar som viktiga faktorer för rekordåret.

– Det är en bra byggmarknad nu som påverkar positivt och bidrar till resultatet, men det är mycket som spelar in. Vi har en god tillväxt både i Sverige och utomlands och vi tror på goda förutsättningar även 2017, säger Stefan Jonsson.

Läs mer: GARO slår orderrekord

Stark expansion

Under förra året anställde Garo många nya medarbetare och man bygger nu ut fabrikerna i Värnamo och i Polen.

– Drivkrafterna finns. Vi satsar hela tiden på att utveckla nya produkter och vi utökar vår kapacitet både i fabriksyta och i antal anställda.

Företaget tillverkar laddare för hela marknaden och verksamheten bedrivs i Sverige, Norge, Finland, Irland och Polen. Man har ett brett sortiment och är marknadsledande inom flera produktområden. Förra året omsatte koncernen 658 miljoner kronor och man har 274 anställda, varav cirka 180 i Sverige.

Läs mer: Gnosjöföretag laddar för börsen