Det må ha varit regnigt rakt igenom Diggiloo i Hok under lördagskvällen, men det var inget fel på humöret bland publiken. In till Hooks Herrgård gick det ett lämmeltåg med människor som kånkade på fällstolar och picknickkorgar. Som tur var hade de även regnkläder antingen med sig eller till hands.

Några som var där för första gången var Jenny och David Tilliander från Lund. De satt och käkade picknick vid sidan av festivalområdet.

— Jag ser fram emot musiken, det känns som en upplevelse. Det var mycket större än vad jag trodde. Jag har inte varit här innan, sa Jenny Tilliander.

En annan nöjd åskådare var Felicia Alvåg från Jönköping som fick träffa Robin Bengtsson och Wiktoria.

— Det kändes spännande, de är ju ändå kända. Den jag såg fram emot att träffa mest var Wiktoria, sa Felicia minuter efter att hon hade fått Wiktorias autograf.

På scen varvades hit efter hit - både artisternas egna och deras utvalda favoriter. Allt från schlagerhits till Mando Diao och Four Tops, allt gjort med stor energi. De lyckades till och med få publiken att delta i en stor alldans. Allt till publikens stora förtjusning. Vad gjorde det då att dropparna föll från skyn?