Värnamo Nyheter

Annons

Region Jönköping satsar större än storstäderna på Almedalen – betalar en miljon för en arena

Region Jönköping satsar större än storstäderna på Almedalen – betalar en miljon för en arena

Inget annat län skickar i år lika många tjänstemän till Almedalsveckan som Region Jönköping. Det visar en rundringning som tidningen har gjort.
Kristina Athlei, regional utvecklingsdirektör, anser att man får valuta för pengarna.
– Det är en unik möjlighet, säger Athlei.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Viktig pusselbit på plats hos Gnosjö IF – har skrivit nytt tvåårskontrakt

Gnosjö IF fortsätter att bygga sitt lag inför den kommande division 3–säsongen. En av lagets främsta spelare under 2019 har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år.

Kommunalrådet: ”Nu måste vi visa att det händer något här”

Gert Jonsson (M) var en av flera kommunala företrädare som åkte till Bondstorp för att föra dialog med ortsborna. Han är imponerad över uppslutningen, men inser samtidigt att det finns eftersatta områden där man måste visa att det händer någonting.

Många kom för att tycka till om utvecklingen i Bondstorp

Ett 100-tal invånare kom och gick under den andra av totalt åtta dialogkvällar som planeras av kommunen. Platsen var Missionskyrkan och orten ”delområde Bondstorp”.

Applåder från pensionärerna när kommunala pensionärsrådet kommer tillbaka

Sedan det kommunala pensionärsrådet las ned i Gislaved har pensionärsorganisationerna kämpat för att det ska komma tillbaka. Nu har de fått sin vilja igenom och till nästa år är tanken att rådet tas upp igen.

Stort bakslag för svenska höghastighetståg

Regeringen bör stoppa alla beslut i frågan om en eventuell höghastighetsjärnväg. Enligt Riksrevisionen har planeringen av denna dyra järnväg lidit av stora brister – redan från början.

Polisen varnar för problem i trafiken efter lastbilsolycka på 27:an

En lastbilsolycka inträffade tidigt på torsdagsmorgonen på riksväg 27 utanför Värnamo, i riktning mot Kärda.
Ingen person skadades men polisen varnar för att det kan bli problem i trafiken då en tungbärgare har kontaktats. En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats.

SD vill göra mångkulturellt bokslut

Sverigedemokraterna i Gislaved vill ta bort kommunens avdelning för hållbarhet och tillföra socialnämnden tio miljoner kronor för att rädda nedläggningshotade äldreboenden. I sitt budgetförslag vill man även upprätta ett mångkulturellt bokslut som ska ge svar på invandrings- och integrationspolitikens konsekvenser för kommunen.

Ny kritik mot serviceresor: Synskadade Linus fick frågan varför han inte såg bilen

22-årige Linus Forsberg reser med serviceresor på grund av sin synskada. Ändå ringde chauffören och frågade om han inte såg bilen som stod en bit bort.
Resenären Ann-Marie Jörnborn, som numera ofta får vänta alldeles för länge, talar om sveket mot dem som serviceresorna är till för.
– Företagen ska leverera det som avtalats. Det har de skrivit under på, säger Anna-Karin Malm, ansvarig för serviceresor inom Jönköpings länstrafik.
Artikel 2 av 9
Viktig pusselbit på plats hos Gnosjö IF – har skrivit nytt tvåårskontrakt
Tillbaka till startsidan