Att bolaget hamnade i Kulltorp beror på den tredje spelaren i laget – Verner Hemmingsen. Han driver sedan tidigare ett bolag i Kulltorp som tillverkar montrar och konceptbutiker. Företaget har bland annat tillverkat montrar åt Orrefors Kosta Boda där Andreas Ravelli tidigare var exportchef.

Företagstrion

Som fotbollsmålvakt skrev Thomas Ravelli för evigt in sig i den svenska idrottshistorien efter e..

Företagstrion

Som fotbollsmålvakt skrev Thomas Ravelli för evigt in sig i den svenska idrottshistorien efter en avgörande straffräddning mot Rumänien i fotbolls-VM 1994. Under sin karriär spelade Thomas Ravelli totalt 143 landskamper. Tvillingbrodern Andreas Ravelli spelade totalt 41 landskamper under sin aktiva fotbollskarriär och har även spelat för klubbar som Östers IF och IFK Göteborg. Verner Hemmingsen har tidigare arbetat på High Chaparral, samt drivit filmbolag och diskotek. I dag driver han företaget Hemmingsen Moving Minds i Kulltorp som tillverkar montrar och konceptbutiker. Företaget har bland annat haft kunder som Thule och Harley Davidson i Sverige.

Det var i takt med att glasbruket monterades ner som Andreas och Verner började fundera på att ta fram en klädkollektion tillsammans. Thomas var snabbt med på banan och när trion väl träffades var företaget ett faktum.

– Men från början var inte tanken att vi skulle ha Ravelli på produkterna. Vi valde bland flera olika namnförslag, berättar Thomas Ravelli.

Kvalitet och design

Annons

Att sätta det egna efternamnet på produkterna framstod dock snabbt som det mest logiska valet. Eftersom bröderna Ravelli satsar sitt varumärke och goda rykte i företaget är det viktigt att produkterna lever upp till de förväntningar som ställs, förklarar Verner Hemmingsen. Tillsammans vill de ladda varumärket med värdeord som energi, kvalitet och design.

– Det här är en ny grej som är fantastiskt roligt, att man får vara med och starta något nytt när man är 54, säger Thomas Ravelli.

Ett års arbete

Arbetet med att ta fram den första klädkollektionen har tagit ungefär ett år. Hela trion har varit lika involverad i arbetet, men det är Andreas som leder den dagliga verksamheten. Kollektionen består i dag av underkläder och strumpor, sportkläder och shorts, samt handdukar och sängkläder. Produkterna är framtagna i samarbete med en designer och kommer att tillverkas i länder som Kina, Bangladesh och Turkiet.

– För oss är det viktigt att det inte ska finnas något barnarbete och att produkterna tillverkas på ett miljöriktigt sätt. Vi är mycket noga vid urvalsprocessen av leverantörer och använder oss av inköpsagenter med stor erfarenhet från kända varumärken som H&M, Björn Borg och Frank Dandy, säger Andreas Ravelli.

Just nu finslipar trion på den första kollektionen som ska släppas senare i vår. Trion har redan från början tagit ett aktivt beslut att enbart sälja sina produkter via föreningar, lag och skolklasser. På så sätt vill bröderna ge tillbaka något till idrotten och skapa en vinn-vinn situation i hålrummet efter Bingolotto som tidigare gav mycket pengar till föreningslivet. Nästa steg i lanseringsfasen är att hitta 100 till 150 lag och skolklasser som vill sälja företagets produkter. Tanken är att produkterna ska säljas i paket för 200 kronor styck. Av summan ska 55 kronor oavkortat gå tillbaka till föreningarna och skolklasserna.

– Det innebär att produkterna bara kostar 145 kronor. Resten är bidrag, säger Andreas Ravelli.