Som Värnamo Nyheter berättade häromdagen har Värnamo Tennisklubb tagit ytterligare ett steg mot förverkligandet av ett centrum för racketsporter i Värnamo för tolv miljoner kronor. En enig kommunstyrelse sa då ja till en kommunal medfinansiering på 3,4 miljoner kronor. Fortsätter allt som planerat kan det invigningsspelas någon gång på våren 2018.

Klubben har en uttalad ambition att racketcentrumet ska bli en mötesplats för alla. Funktionsnedsatta, pensionärer, utlandsfödda, skolklasser och andra ska få chansen att svinga ett racket. Samtidigt är dock klubben redo att välkomna de barn och ungdomar som vill satsa på regelbunden träning. Det kommer enligt Jan Idsäter att finnas träningsgrupper för alla de fyra nya racketsporterna.

För att hålla ordning på verksamheten omorganiserar man och skapar fyra nya sektioner. I dag har man cirka 300 medlemmar varav omkring 200 är aktiva. Satsningen beräknas innebära ytterligare cirka 150 aktiva medlemmar.

Det är en ganska kraftig utveckling för en idrottsförening?

– Ja, men vi såg tillfället och vi vill ha ett racketcentrum där vi kan erbjuda alla sporterna. Squash, padel, bordtennis och badminton finns helt enkelt inte i Värnamo i dag, säger Jan Idsäter.

– Vi utökar inte tennisen utan bygger på med de andra sporterna. Vi ska inte riskera tennisklubbens ekonomi, säger Ola Karlsson, tidigare ordförande i klubben och nu drivande i projektgruppen.

Kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson (C) hyllar satsningen.

– Det bidrar till kommunens attraktivitet och vi ska också docka an skola och omsorg. Det är en möjlighet att göra funktionsnedsatta delaktiga i fysisk träning. Dessutom är allt sprunget ur en idé från föreningen själv, säger han.