Industrikoncernen Per Vannesjö Industri, PVI, med säte i Västerås köper Värnamoföretaget R-man. Säljare är moderbolaget Polstiernan Industri AB.

Beskedet kom nyligen och välkomnas av platschefen i Värnamo.

Annons

— Det är för tidigt att säga hur det kommer att påverka oss. Vi har inte kommit så långt, men jag tror det är positivt på sikt, säger Peter Bossius.

På vilket sätt är det positivt menar du?

— Vi får en ägare som är verksam i samma bransch som vi. Detta tror jag är fördelaktigt för oss, att jobba med liknande produkter.

R-man tillverkar komplexa rörkonstruktioner till fordonsindustrin och annan verkstadsindustri och omsätter i dag 100 miljoner kronor. De största kunderna uppges vara Scania, Volvo, Atlas Copco, Parker och Bosch. Den tidigare ägaren har framför allt möbelindustrin som kund.

— R-man har genomgått en kraftfull turn-around under senaste året och är i dag ett lönsamt bolag. Det finns betydande potential i samarbete med övriga företag inom PVI, främst Ekenäs Mekaniska i Ekenässjön utanför Vetlanda med inriktning mot rörbockning, och EssKå Metallindustri i Landeryd utanför Hylte bruk som pressar plåt, säger Per Vannesjö som äger PVI, i ett pressmeddelande.