På söndag är Kärda Alliansförsamlings succé "Vandring i Mormors fotspår" tillbaka igen för tionde gången. Vandringen är en guidad tur genom Herrestads by som tar besökarna 200 år tillbaka i tiden, till 1800-talet då Emilie Petersen, "Mormor på Herrestad" gjorde stort avtryck på bygden.

Under vandringen kommer man till en kvarn där en spännande scen med med en mjölnare spelas upp.
Foto: Privat

– Det är en fantastisk historia som vi vill berätta, det är därför vi håller på år efter år, säger en av arrangörerna, Lars Ericsson.

Läs mer: Stort intresse för märklig kvinna

Emilie Petersen tog tillsammans med sin man över Herrestads säteri i början av 1800-talet. Där startade hon bland annat en skola och hjälpte fattiga att komma i arbete. De personer som levde runt Emilie Petersen kommer till liv igen genom de skådespelare som finns med under "Vandring i Mormors fotspår".

– Intresset är så stort, biljetterna sålde slut redan i april. Vi hade nog kunnat köra en dag till, säger Lars Ericsson.

Bild från förra årets vandring. Lars Ericsson guidade besökarna till en plats där Britt Ericsson spelade rollen som "Mormors" fosterdotter. Hanna Ericsson spelade huvudrollen som "Mormor".
Foto: Privat

På söndag genomförs vandringen fem gånger och arrangörerna väntar besökare från hela landet. För den som inte fått tag på en biljett finns en utställning som är öppen för alla.

– Det kommer besökare som har släktband med personer som figurerar under vandringen, som åkt från både Göteborg och Stockholm, säger Lars Ericsson.

Annons