Linus Almroth har Bodens HF som moderklubb, är 22 år gammal och högerskytt. Den gångna vintern gjorde forwarden närmare 30 poäng hos GSK i division 2. Han har tidigare spelat juniorhockey för Skellefteå AIK men även gjort en handfull A–lagsmatcher för sin moderklubb. Dessutom fina 51 poäng på 26 division 2–matcher med Brunflo IK.

Relaterat: Duo har förlängt: "Kul med ett nytt år i GSK"

GSK:s tränare Mattias Remstam är glad över att kunna räkna in Linus Almroth i lagbygget även kommande säsong.

"Mycket glädjande att den 22–årige norrlänningen från Boden stannar. Linus som anslöt från Brunflo inför den gångna säsongen visade sig vara en vindsnabb och poängstark forward som jag tror kommer ta ytterligare kliv kommande säsong. Linus är oerhört noga i det han gör och en kille som vill framåt i karriären. Linus vann den interna poängligan på 28 poäng (11+17) på 36 matcher", säger Mattias Remstam till GSK:s webbplats.

Relaterat: Tvåan i poängligan stannar: "Inte helt nöjd över min säsong"

"Det ska bli roligt att köra en säsong till här i GSK. Vi har kvar stommen i laget och det ser lovande ut med nya spelare. Förra säsongen var ändå helt ok, men jag tror vi kan göra det ännu bättre, och det är lite därför jag stannar. Även väldigt roligt att vi hamnade i västra serien kommande vinter", säger Linus Almroth själv till klubbens webbplats.