Det var för en vecka sedan som Värnamo Nyheter skrev om att Lejonen tackat nej till rutinerade Peter Karlsson.

– Hans anspråk är för höga mot vad han kan tillföra. Eller om jag uttrycker mig så här: vi har inte råd att lägga de pengarna på den kategorin förare, sa Lejonens lagledare Anders Fröjd då.

Lejonen har jagat en ersättare för Joonas Kylmäkorpi som har slutat. Det var därför som Karlsson var aktuell för Gislavedslaget.

Annons

Men nu, en dryg vecka efter det att artikeln om att Lejonen nobbar Peter Karlsson publicerats, så har Värnamo Nyheter blivit uppringt av Karlsson själv.

– Den var en som hade läst artikeln och undrade om jag hade blivit för dyr. Jag har också läst den nu. Det stämmer inte det som står i artikeln, och det är alltid känsligt när det skrivs om pengar. Det var jag som sa nej till Lejonen, säger Peter Karlsson.

– Dessutom pratade vi aldrig pengar. Jag var tänkt som ersättare för min bror Magnus Karlsson och Mathias Thörnblom. Lejonen ville inte köra med tre svenskar och jag tackade nej.

Peter Karlsson är för närvarande klubblös.

– Jag har avslutat min karriär utomlands och kommer inte att köra mer i England och Polen. I Sverige kommer jag att fortsätta, men har inte klart med någon klubb och det är inte optimalt när det nu börjar närma sig säsongsstart, fortsätter Karlsson.

I tisdags kväll körde Lejonen en träningsmatch mot Piraterna i Motala. Matchen slutade 45–45 sedan Lejonen tappat en ledning på 44–40 i det sista heatet.

Lejonen startar elitserien den 9 maj hemma mot Masarna.

Poäng, Lejonen (mot Piraterna): Linus Sundström (inlånad) 8+1, Marcin Norwak (inlånad) 2+2, Pontus Aspgren (inlånad) 9+1, Kacper Woryna (inlånad) 7+2, Rohan Tungate 8, Jesper Søgaard 6+1, Mathias Thörnblom 4, Christoffer Selvin 1.