Lördagens jubileumsfirande blev en välbesökt tillställning. Trots att vädret stundtals gjorde hårt motstånd fylldes Rastavallen med spelare, ledare, föräldrar och andra intresserade.

Jonas Paulsson tog ett paraply och minglade runt och njöt.

– Det går rätt så hyfsat för oss nu, såväl ekonomiskt som fotbollsmässigt men även rent föreningsmässigt, säger han.

Många hjälper till

För 15 år sedan byggde föreningen en ny klubbstuga.

– Det är en väldigt fin anläggning och i år har vi kunnat byta till ett miljövänligare värmesystem. Det kostade runt 200 000 kronor, berättar Jonas Paulsson.

På senare tid har man också sett ett ökande ideellt engagemang.

– Där känns det faktiskt som att vi verkligen är på gång. Det har gjort att vi har kunnat sprida ut arbetet på många fler. Vi har säkert ett 30-tal ungdomsledare som är här två–tre gånger i veckan.

Hur kommer det sig att engagemanget har ökat så mycket?

– En förklaring är att det har kommit in lite människor med för klubben rätt hjärta. Visst kan man bara betala för sig men om alla gör så räcker det ju inte. Det är mycket som ska göras och om många gör lite blir det mycket lättare, säger Jonas Paulsson.

Yngre tjejerna vände

Annons

Jubileumsdagen innehöll en lång rad programpunkter. De minsta kunde leka i hoppborg eller få ansiktet målat. Det bjöds också på tabatapass, biluppvisning, byavandring runt Rastavallen, straffläggningstävling samt uppvisning med polishundar.

Förstås spelades det också fotboll. Dagens U-16-lag på tjejsidan mötte ett lag med spelare som var aktiva för 10–15 år sedan. På killsidan spelade dagens A-lag mot sina föregångare.

I halvtid låg de nu aktiva tjejerna under med 1–2. Inför andra halvlek utlovade Linn Gustafsson bättring:

– Vi har pratat igenom det här i pausen och nu är vi mer taggade. Vi ska bli tuffare och vi ska ta det här, sa hon strax innan domaren blåste i gång spelet.

Linn Gustafsson fick rätt. De yngre tjejerna vände till seger med 4–2.

Yngre killarna dominerade

I herrmatchen var det de äldre spelarna som låg under i halvlek. Inget mål framåt och fyra insläppta.

– Vi trodde mer på det här innan, det måste jag erkänna. Det tar ett tag innan vi kommer i gång, analyserade Robert Lundahl under halvtidsvilan.

– Det är väldigt mycket kamp, inte mycket lek utan många hårda dueller, konstaterade Frans Berggren.

De två hyste dock ett visst hopp om bättring i andra halvlek. För hoppningarna syntes dock komma på skam. När Värnamo Nyheter lämnade Rastavallen några minuter före slutet stod det O–5.

Firandet avslutades på kvällen med middag och dans i klubbstugan.