Under sin tid i superettanklubben har 37-åringen haft flera olika roller. Först ett år som spelare, sedan tre år som assisterande tränare, huvudtränare och sportchef.

Nu har avtalet gått ut och han får han inget nytt kontrakt.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i Gais styrelse, menar att Ingelsten gjort ett stort jobb i klubben då han vid flera tillfällen fått rycka in och ta på sig nya arbetsuppgifter. Patrik Ingelstens ledarskap är också en anledning till att Gais lyckades säkra nytt kontrakt i superettan i år, berättar Östergaard för klubbens hemsida.

– Med tanke på den bakgrunden så har detta varit ett väldigt svårt beslut, vi vill ha kontinuitet i verksamheten men samtidigt hoppas vi kunna ge klubben en nytändning. När vi vägt in alla faktorer så har vi i alla fall kommit fram till att vi vill ge en ny tränarduo chansen att leda A-laget framöver. Vi vill tacka Patrik för allt han gjort för Gais och önska honom lycka till i sitt nästa uppdrag, säger Jonas Östergaard.

Patrik Ingelsten lämnar klubben med högt huvud.

– Det känns tråkigt att lämna Gais men jag vet ju hur branschen fungerar. Jag får säga tack till alla som jag haft nöjet att jobba med under mina fyra år som spelare, tränare och sportchef. Inte minst då alla kollegor som klarat av de raka och ärliga diskussioner som krävs för att lyckas på elitnivå. Jag är stolt över det jag har gjort för Gais och för att kunna se alla i ögonen efter så lång tid i klubben, säger han till hemsidan.

Annons