Larmet om en påkörd person på Silkesvägen i Värnamo inkom till SOS Alarm vid 16.13 på fredagseftermiddagen.

– En person har lastats in i ambulans och är förd till sjukhus. Både räddningstjänst och amublans har lämnat platsen, säger Sara Tunklev på SOS Alarms händelsecenter vid 16.35.

Det var en bil som körde på person som korsade vägen vid en cykelöverfart.

– Det stämmer att det var vid en cykelöverfart men det är oklart ifall det var en cyklist eller en fotgängare som blev påkörd. Vi hjälpte till när patienten fick vård av ambulanspersonal och sedan har vi lämnat platsen, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Enligt polisen var det en cyklist som blev påkörd av en bil.

– Personen var redan förd till sjukhus när vi kom till platsen men hen ska ha varit både vaken och talbar. Vi var på sjukhuset direkt men kunde inte hålla förhör med personen då. Vi fick precis ett meddelande att personen ska vara hörbar så vi är på väg dit för att förhöra personen. Detta innebär ju att personen förmodligen inte är allvarligt skadad då hen ska kunna prata, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Det är ännu inte fastställt om det finns några brottsmisstankar.

– Det fanns en bilist på platsen som vi förhörde. Personen var dock väldigt chockad och vi hjälpte personen hem, säger Erik Terneborn.

Strax därpå, vid 16.20, inkom det ett larm till SOS Alarm om en singelolycka på länsväg 558 nordväst om Hånger i Värnamo kommun.

Annons

– Vi har åkt omkring på den vägen med både ambulans och räddningstjänst men inte hittat någon olycka. Det kan ju ha varit en bil som har kört av vägen och sedan tagit sig upp igen och kört iväg men vi vet helt enkelt inte, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.