Allhelgonaafton är den 2 november och då man tänder ljus på sina anhörigas gravar för att minnas dem. På många ställen ordnas minnestunder, ljusvandringar med mera för att hedra de bortgångna.

I nämnda annonsblad kan man inför Halloween införskaffa diverse saker såsom skelett, dödsskallar med mera. Det som tog priset av all osmaklighet är de nya ”produkterna” som är blodiga skelettdelar i form av en girlang med avhuggna händer och fötter, rejält nedblodade. Om inte det räcker så kan man gotta sig med att inköpa fönsterdekorationer i form av en blodig hand eller stora blodfläckar att hänga upp i sina fönster.

Att sälja, samt fira Halloween så nära inpå en av våra stora kristna högtider med dessa senaste tillkomna ”produkter” är respektlöst och höjden av osmaklighet. Jag undrar hur lågt man kan sänka sig i kommersialismens anda. Någon klädkedja sålde för inte så länge sedan nya t-shirts med både ”kulhål” i samt med ”blodfläckar” på. Kanske något att överraska kunderna med till nästa år… Mycket osmakligt att fira detta kommersiella jippo så nära inpå allhelgonahelgen, när vissa butiker inte har vett nog att plocka bort ovan nämnda produkter.

Det är ju inte lätt att flytta på detta kommersiella påfund som heter Halloween och som har sitt ursprung i satanismen. Med tanke på närheten till allhelgonahelgen så borde man ju försöka att tänka till från dessa butikers sida och visa lite respekt för denna helg, som berör många människor som mist sina anhöriga. Det bästa man kan göra är att inte köpa dessa produkter.

Annons

Kent Åhman