Fotboll | I nuläget väntar man svar från svenska fotbollsförbundet om Abdou får stanna eller inte. Ännu är det inte klart.

- Nej, svenska fotbollsförbundet gick ut med en ny förfrågan i går. När vi pratade med dem i morse så fanns det inga papper. Än så länge har han bara varit i träning med oss och är inte spelklar på långa vägar.

- Det är bara att hoppas på att vi får bra besked i morgon men vi får ställa in oss på det negativa även, men om vi får loss honom så går han direkt in i startelvan, säger tränare Tony Johansson.

Vilket kontrakt rör det sig om?

- Han går tillbaka som amatör då hans proffskontrakt går ut i Abahani Limited i Bangladesh, den serien är slutspelad för drygt två veckor sedan.

Just nu ligger bollen i hans Bangladeshiska klubb Abahani Limited. Så fort svenska fotbollsförbundet fått svar från dem blir han spelklar.

Annons

- Så fort svenska fotbollsförbundet har godkänt beskedet när de släpper tillbaka licensen hoppas vi att han blir spelklar tills matchen på lördag.

Tony bedömer Abdous dagsform att han är klar för spel. Man är mycket beroende av att få tillbaka målkungen.

- Han har spelat där på en bra nivå och han nu har tränat med oss. Jag anser att han är i formen så han kan vara med och spela match. Då vi haft stora problem att förvalta våra chanser och ligger dåligt till i serien är vi mycket måna om honom.

Det är inget snack om saken att han är en skyttekung. Förra året öste han in mål och om det går igenom kommer Abdou att vara en viktig kugge i laget.

- Tror att han kan tillföra rätt mycket, förra året gjorde han drygt 50 mål och vi behöver en målskytt så det blir lite lyft för de andra killarna. Vi har saknat honom med tanke på vår tabellplacering.

Utanför plan är Abdou även en väldigt omtyckt person. På planen tillför han en hel del.

- Han är väldigt omtyckt i Bredaryd och är en väldigt lättsam person och väl accepterad i truppen. Vi vet om hans styrkor då han är en bra bollmottagare och duktig frisparksskytt och straffläggare. Alla vet vad han går för, därför kan det bli en nytändning i truppen.

- Jag vill gärna spela här i Bredaryd för jag trivs så bra här och jag älskar verkligen människorna här i Bredaryd. Vid sidan av fotbollen studerar jag även på SFI och jobbar på ica, säger Abdou Darboe.