Det var ett soldränkt Kungshall som bjöd in till match på fredagen. Men trots ett kraftigt jagande efter ett 2–2–mål i den andra halvleken så kammade hemmalaget noll. Rydaholm förlorade matchen inom loppet av ett par minuter i början av den andra halvleken. Gästande Älmeboda/Linneryd kunde då göra två raka mål i den 52:a och 55:e minuten genom Emil Jönsson och Robin Johansson.

Daniel Luzze reducerade till 1–2 i den 66:e matchminuten, men det hjälpte inte den här gången. Rydaholm jagade förgäves ett kvitteringsmål.

– Vi är alldeles för dåliga i den sista tredjedelen. Vår fotboll är underhållande men den måste vara effektiv också. Vid deras 2–0–mål ska bollen bara bort, tycker Rydaholms lagkapten Maciej Szoltysik.

Annons

– Samtidigt så kommer det att ta lite tid att få ihop allt då vi nästan har ett helt nytt lag sedan förra säsongen. Vi tränar ständigt på vårt anfallsspel, och förhoppningsvis är det stolpe in för oss nästa gång, fortsätter Rydaholms lagkapten.

Rydaholm spelar en snabb och teknisk fotboll. Lagets passningsspel är ofta mycket trevligt att skåda, men mot Älmeboda/Linneryd skapades inte de där riktigt farliga kvitteringschanserna.

– Vi är det bättre fotbollslaget. De slår mest långa bollar. Men jag tycker vi är lite för egoistiska i den sista tredjedelen och slår inte en passning till den som har bäst läge, säger Rydaholms tränare Edin Selimagic.

– Av någon konstig anledning så väljer vi ofta de svåra besluten. Vi vet att vi kan spela fotboll, men nu är det upp till spelarna att göra det enkla i stället för det svåra, fortsätter Rydaholms tränare.

Rydaholm får ta nya tag och har närmast två bortamatcher på programmet. Nästa hemmamatch är den 10 juni då Bromölla kommer till Kungshall.

Mål, Rydaholm: Daniel Luzze.