De senaste åren har Gnosjö Laserstans köpt upp flera företag och nu var det dags igen. I dagarna har Gnosjöföretaget nämligen förvärvat Henjo Plåtteknik i Ljungby.

Läs mer: Gnosjö Laserstans expanderar

Läs mer: Grannar går samman

Hur kommer det sig att ni köpte upp det företaget?

– Vi blev kontaktade om att det fanns ett objekt ute på marknaden, där man från mäklarsidan gick ut och försökte hitta en köpare för att få synergier, säger Jens Petersson, vd på Gnosjö Laserstans.

Förvärvet innebär att företagsgruppen nu får en omsättning på cirka 280 miljoner kronor.

"Kommer bli synergieffekter"

Jens Petersson är övertygad om att förvärvet, som innebär att Henjo Plåtteknik nu har blivit en del av Gnosjö Laserstans företagsgrupp, kommer att gynna de båda verksamheterna:

– Jag är övertygad om att det kommer bli synergieffekter. Vi skiljer oss åt en del vad det gäller kundbas och produktion, men vi använder ungefär samma maskiner.

Henjo Plåtteknik levererar helhetslösningar inom avancerad plåtbearbetning, från CAD till robotbearbetning, målning och montering. Enligt Gnosjö Laserstans blir Henjos erfarenhet av att leverera större och kraftigare detaljer till tyngre industri ett värdefullt komplement. Henjo bidrar dessutom med större kapacitet inom manuell och robotsvetsning, samt har även en egen pulverlackering.

Annons

– Det blir en bra matchning. Vi kan bredda utbudet genom befintliga kunder. Vi tror att det gynnar båda företagen mycket bra.

"Rullar på som vanligt"

På Henjo arbetar ett 60-tal personer, vilket gör att företagsgruppen nu har drygt 140 anställda.

Blir det några förändringar i verksamheterna? Ska Anders Larsson vara kvar som vd på Henjo?

– Anders kommer fortsätta som vd och det är väl "business as usual".

Blir det förändringar för personalen?

– Det är inga förändringar, utan det rullar på som vanligt, säger Jens Petersson och fortsätter:

– Fördelen blir väl att man får en bättre balans i att kunna möta toppar i produktionen, när det är svårt att hinna med. Men i övrigt finns styrkan i att vi har det på olika ställen och kan vara effektiva på varje enhet.