Västbokortet ser ut som ett bankkort och kan laddas med valfritt belopp. Därefter kan man betala med det i olika butiker vid olika tillfällen tills pengarna tar slut. Totalt har ett 30-tal butiker anslutit sig, såväl mataffärer och frisörer som blomsterhandlare och klädbutiker. Kortet är ett samarbete mellan Gislaved handel och Anderstorp handel och det gäller i de flesta butiker som är medlemmar i någon av föreningarna. Kortet finns att köpa hos Önska i Gislaved, Hotell Nissastigen och Arvids i Anderstorp.

– Vi har valt att göra såhär för att jag här i Gislaved handel och Ingemar Arvidsson i Anderstorp handel har hållit på med hanteringen av papperspresentkort i många år. Så kom det här upp på Gislavedsregionens handelsråd. Vi har pengar som vi ska göra attraktiva saker för. Då kom vi fram till att det här var perfekt, det ligger i tiden med digitala presentkort, säger Berith Ollhage från Gislaved handel.

Det beslutades om satsningen på Västbokortet under 2017 och för ett par veckor sedan kom korten ut i handeln.

Vad är tanken att detta ska ge?

– Det fungerar ju mycket smidigare och så har man bättre kontroll på försäljningen. Och så är det modernt med plastkort. Sedan att man kan handla på olika ställen bättre, så det är också en fördel. Största fördelen med presentkort är att handeln stannar på våra orter.

Annons