I revyn den 24 januari får publiken (kanske) svar på frågorna; hur blev det så här, och vad beror vår tids rädsla på? De som ska ge svaren kallar sig för Teater Bauer och kommer från Göteborg.

— Man kan säga att det är allt annat än en ängslig revy, säger regissören och skådespelaren Erik Ståhlberg i ett pressmeddelande.

Vanliga Skillingarydsbor

Annons

När medlemmarna i gruppen ställer sig på scenen i Skillingehus för att sjunga, spela, dansa, eller hur man nu vill framföra sin revy, kommer även medlemmar ur Skillingarydsrevyn att medverka. Det innebär att Vivianne Nöjd, Thomas Frankner, Elisabeth Ullemark och Mats Carlsson också kommer att innefattas i ”Vanligt folk”.

Nästa artist, den 28 februari, är inte bara uttalat homosexuell och tenor: Rickard Söderberg är gaytenor! Just så heter också denna föreställning med operasångaren, som sminkar sig med maskara och inte är rädd för att säga vad han tycker. Här får vi höra honom berätta bakgrunden till några av sina mest omtalade debattinlägg.

En föregångerska

”Föregångerskan” beskrivs som en humoristisk variant av tv-serien ”Fröken Frimans krig”. I förhandsmaterialet inför den 21 mars står det att artisten Catherine Westling har utgått från forskningen om en rösträttsförkämpe. Hon berättar historien, ”nu och då och det som hände däremellan”, på ett spetsigt, roligt och eldande sätt.

Vårsäsongens musiknostalgiska inslag den 13 april heter ”Jukebox”. Där är miljön, föga förvånande, 50- och 60-talens restauranger. Skön musik, stjärnglans och otroliga berättelser utlovas. Let's twist again!

De två första programpunkterna äger rum i Skillingehus teatersalong, medan de senare är i den underliggande danssalongen.