Trots att allt fler betalar med kort eller Swish satsar Bankomat AB på nya kontantautomater runt om i landet.

Kontantcenter

På de så kallade kontantcentern kan man både sätta in och ta ut sedlar via sedelautomater.

Planen är att man innan årsskiftet ska ha öppnat ett 80-tal över hela landet med minst en automat för insättning och en för uttag.

Öppna i Värnamo

Annons

— Vi vill absolut öppna ett kontantcenter i Värnamo. Vi ser just nu över vilka möjligheter som finns att hitta rätt lokal. Ingenting är färdigt ännu, men ambitionen är att få det klart så snart som möjligt, berättar Johanna Holst, kommunikationsansvarig på Bankomat AB.

Alla banker erbjuder dock inte insättning av sedlar via automat men de som för närvarande gör det för sina kunder är Handelsbanken, SEB, Nordea, Länsförsäkringar, Swedbank och Sparbankerna.

På Bankomat AB tror man absolut att behovet av sedelautomater kommer att finnas framöver, speciellt i takt med att bankkontoren slutar med sin kontanthantering.

Gallerior

Men istället för att som tidigare lägga automaterna i anslutning till ett bankkontor, väljer man nu att placera dem i andra trygga inomhusmiljöer, exempelvis gallerior eller resecentrum

— Fördelen är att vi inte blir beroende av var bankkontoren finns, istället satsar vi på egna långsiktiga placeringar på centrala platser där många är i rörelse, menar Johanna Holst.