Det var för drygt ett och ett halvt år sedan som Värnamo tennisklubb presenterade idén om att bygga till sin befintliga anläggning till ett nytt Racketcentrum, innehållande förutom tennis även paddeltennis, squash, och bordtennis.

Totalt handlar det om en ny hall på 970 kvadratmeter som inrymmer tre paddeltennisbanor och två squashbanor.

Dessutom har 200 kvadratmeter byggts om, där bland annat omklädningsrum och ytor för gemensamma verksamheter kommer att finnas.

Nu, nästan ett år tidigare än planerat räknar man med att kunna öppna det nya racketcentret redan första veckan i december.

– Det känns otroligt roligt, något som vi verkligen kämpat för, säger Branko Shero, ordförande i Värnamo tennisklubb och fortsätter:

– Man märker att intresset varit stort när man pratar med människor. Det här kommer att bli en mötesplats både för barn, ungdomar och vuxna.

Samarbetet mellan kommunen och tennisklubben har varit en förutsättning för hallens tillkomst, många timmars ideellt arbete har dessutom lagts ner av medlemmarna.

Av de 10,7 miljoner kronor som hallen beräknas kosta, står kommunen för 3 400 000 kronor. Allmänna arvsfonden bidrar med 3 500 000 kronor, Smålandsidrotten med 300 000 kronor och Norhedsstiftelsen skjuter till 500 000 kronor.

Från kommunens sida är man mycket nöjda med resultatet.

– Det handlar inte om att ge pengar till klubben, det här är något vi gör tillsammans. Alla är vinnare, konstaterar kommunstyrelsens ordförande, Hans-Göran Johansson.

Annons

Avtalet med tennisklubben är att kommunen får tillgång till hallen 3 700 timmar per år under en tioårsperiod.

Själva invigningen av racketcentret kommer att bli först någon gång i januari nästa år.