När Torbjörn och Agneta Colfach tog över anläggningen på 90-talet var den ett enklare pensionat - i dag är standarden en helt annan.

– Vi har drivit verksamheten under 20 år, och det är det mest fantastiska vi har gjort i våra liv, säger de.

Samtidigt som de har trivts och levt för sitt Toftaholm har det förstås varit enorma utmaningar emellanåt och varit jobb tjugofyra-sju.

– Tiden går, och vi kom till ett stadium där vi började fundera över vad vi ville göra. Efter 20 år blir det lätt lite slentrian, man är inte lika hungrig, förklarar Torbjörn.

Första steget

Lösningen kom då de hittade ett ungt par som var villiga att gå in och sköta driften, samtidigt som Torbjörn och Agneta fanns kvar i verksamheten, och det gjorde att de kunde ta ett första steg tillbaka.

Nu tar de nästa steg genom att sälja, och det är Eva och Pelle Hjortblad från Stockholm som är de nya ägarna.

– Vi fastnade för kombinationen av det fina läget och närheten till trafiken. Herrgården har en enorm charm och potential, tycker Pelle.

Annons

– Det är fantastiskt med vidderna och vattnet här. Jag längtar tills blommorna börjar slå ut, tillägger Eva.

Närt en dröm

Ingen av dem har varit i hotell- och restaurangbranschen tidigare, men har ändå mycket nyttig kunskap med sig i bagaget - han som van företagsledare, hon som civilekonom - och de har närt drömmen om något eget under en längre tid.

– Vi har varit på budgivningar i faser, och det var efter att vi hade tittat på en annan anläggning som mäklaren tipsade om Toftaholm. Då åkte vi hit på fem röda, berättar de.

Första besöket var i början av februari och bara drygt en månad senare är nu papprena påskrivna.

– Vi tar över stafettpinnen, men kommer att driva verksamheten vidare i samma anda, lovar de.

Samtidigt kommer Eva och Pelle förstås att sätta sin egen prägel på herrgården, och några förändringar har de redan planer på; som ett gym i ena flygeln, och ytterligare några weekendteman.

Sjunka in

Paret Colfach har under de 20 åren bott runt tre kilometer från herrgården, och de nya ägarna kommer att finnas än närmare.

– Vi kommer att bo i villan här intill, berättar de.

Vad Torbjörn och Agneta ska göra om dagarna nu när de inte har restaurangen och hotellet att tänka på, ja det vet de inte riktigt.

– Det är en jättestor förändring för oss. Först ska vi låta det sjunka in ordentligt.

Tills vidare kommer de att bo kvar i den lilla byn.

– Det är en trygghet att de finns inom armlängds avstånd, konstaterar Pelle.