Satsningen riktar sig till de personer som är 65 år eller äldre och vid informationsmötet som nyligen hölls i Gnosjö visades stort intresse. Ett tiotal har redan anmält sig.

Tanken är att man under en period på tolv veckor får prova på olika motionsformer i olika idrottsföreningar och ta del av föreläsningar på tema hälsa och kost.

— Det bästa med detta är dels möjligheten att inspirera till fysisk aktivitet, dels skapa en social gemenskap, säger Gustav Wass från Smålandsidrotten.

Det är nämligen genom ett samarbete mellan Smålandsidrotten, Region Jönköpings län och Gnosjö kommun som Sund smart stark senior blir verklighet.

Motionsformerna som blir aktuella att prova på i Gnosjö är bland annat lättgymnastik på Gymmix, mattcurling i PRO:s regi, spinning och vattengympa i Töllstorpshallen och till våren ordnar Gnosjö FK promenader med eller utan stavar.

— Förhoppningen är att man får mer kunskap om sin egen möjlighet att påverka sin hälsa och att man fortsätter med någon form av aktivitet efteråt, säger Gustav Wass.