Liksom natten mot tisdagen brann det under tidiga onsdagen åter på Månsgatan i Anderstorp.

Polis och räddningstjänst tillkallades vid 02.25 och möttes av ett övertänt fordon. Väl framme kunde också konstateras att ytterligare ett försök till att sätta en bil i brand gjorts på platsen.

– Någon form av brandfarlig vätska hade hällts på bilens framruta, men runnit av så snabbt att gärningsmannen inte hunnit få igång en eld. Den andra bilen på platsen totalförstördes likt de två fordonen natten mot tisdagen, säger Jan Fryksén, vakthavande befäl hos polisen region Öst.

LÄS MER: Bilar i lågor i natt – polisen söker vittnen

LÄS MER: Bilar brann i bostadsområde

Annons

Än så länge har inte polisen någon eller några misstänkta för de senaste dygnens attacker.

– Med tanke på tid och plats för samtliga bränder, utesluts förstås inte att det finns koppling. Vi tar fortsatt gärna emot tips och eventuella vittnesuppgifter om incidenterna. Har man sett eller hört någonting så får man gärna ringa 114 14, säger polisens Jan Fryksén.

En anmälan om skadegörelse genom brand och försök till skadegörelse genom brand är upprättad i onsdagsnattens fall. Natten mot tisdagen totalförstördes, förutom på Månsgatan, även en bil på Storgatan i Anderstorp.

De senaste dygnens händelser är dock inte de första med brinnande bilar i bygden. För drygt en vecka sedan totalförstördes flera bilar i en brand i ett bostadsområde i Värnamo. Polisen misstänkte även den gången att det handlade om anlagda bränder.

– Vem som larmade SOS i natt vet jag inte, inte heller hur inringaren uppmärksammat branden. Men när vindrutorna blir så pass varma och går sönder kan det ibland låta som en explosion. Så kan förstås fallet varit i natt, säger Jan Fryksén, vakthavande befäl.