På kommunens hemsida och på Facebooksidan har kommunfullmäktiges sju partier sammanställt en lista med kontaktuppgifter till de olika partierna, för att det ska bli lättare för kommuninvånare att börja engagera sig i kommunpolitiken.

Önskan från Nissafors

Det började med en önskan från boende i Nissafors:

Annons

– Inför våra dialogmöten har Nissaforsborna haft ett önskemål om att de ville ha mer engagerade politiker i Nissafors. Förra veckan, på initiativ av Markus Kauppinen (S), träffades alla gruppledare för att prata ihop oss om valet, för att ha en schyst och bra valrörelse. Då kom detta upp och alla partier är positiva till det, för alla behöver ha mer folk, säger Kristine Hästmark (M).

Vill nå yngre

Hon berättar att listan, förutom på nätet, även kommer att finnas i pappersform på dialogmötena under våren.

– Det ska vara enkelt för invånarna och jag hoppas verkligen att vi får napp. Jag tycker att det är positivt att vi gör det tillsammans. Det är ju en demokratisk fråga, att så många som möjligt engagerar sig och i mitten av mars stängs ju alla valsedlar. Framför allt känner vi att vi vill nå yngre, för det behövs i alla partier. Vi vill ha folk från olika bakgrunder, utrikesfödda, yngre, äldre, från olika yrkesgrupper.

Så detta är främst ett sätt att få folk att ställa upp i valet, inte att få ställa frågor och framföra åsikter till politikerna?

– Ja, det är det främst syftet. Att engagera sig är det bästa sättet att påverka, men vi politiker är ju också tillgängliga för frågor.